Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Почесні громадяни Запорізького району

Динька Олег Миколайович (посмертно)

 

ПОДАННЯ
на присвоєння звання «Почесний громадянин Запорізького району»
Диньці Олегу Миколайовичу

 

     Динька Олег Миколайович народився 25 жовтня 1974 року в місті Дніпропетровськ, де навчався в школі, а згодом і у технікумі.
У 1996 році Динька Олег Миколайович переїхав до міста Запоріжжя, де освоїв спеціальність будівника-ремонтника та працював на будівельних роботах.
     У 2007 році він разом з мамою переїхав в село Григорівка Запорізького району Запорізької області та працював в лісництві.
З початком Революції гідності в місті Києві, Динька Олег зрозумів своє призначення та на початку березня 2014 року став активним учасником організації «Самооборона майдану Запоріжжя».
10 лютого 2015 року Динька Олег добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Після проходження навчання, служив гранатометником, стрільцем-санітаром першої Окремої Танкової Бригади, потім приймав участь у бойових діях на території окупованого Донбасу, а саме у м. Волноваха, с. Мар’їнка, с. Авдіївка, нагороджений Київським Патріархатом УКЦ медаллю «За жертовність і любов до України».
    Наприкінці квітня 2016 року Олег Динька був демобілізований, але вдома побув всього два місяці та знову вступив до лав захисників України у складі Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», де в силах спеціальних операцій, перебував першою особою штурмової роти під позивним «Єгерь».
Захищаючи кордони рідної країни, Олег Динька – «Єгерь», як боєць Добровольчого Українського Корпусу знаходився поруч з бійцями Збройних Сил України, допомагаючи один одному на передових в с. Авдіїка, с. Промзона, с. Пісках Донецької області.
У липні 2017 року був нагороджений медаллю «За охорону Авдіївки».
    У середні серпня 2017 року село Піски Донецької області жорстоко винищувалось. Виконуючи спецоперацію, Олег Динька відчув небезпеку від одного з житлових будинків, настояв на його перевірці. Будучи відважним воїном, Олег першим пішов у будинок, там миттєво і загинув від вибуху міни, захистивши побратимів, але не встиг відчути, що це і була та його важлива місія земного життя.
    У Диньки Олега Миколайовича залишилась мама Галина Василівна, яка з великою печаллю в серці проживає одна.

 

                                                                                                         Голова Запорізької райдержадміністрації А.Г. Васюк

 



Рішення № 10 від 21.06.2018 Про присвоєння звання Почесний громадянин Запорізького району.pdf

Переглядів: 694